Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Hi, ik ben Evelien De Vuyst

Ik ben een ervaren en vooral pure vroedvrouw. Ik ben yogadocente, coach, bewuste mama en podcastmaker. In al wat ik doe verbind ik hoofd en hart, om van daaruit vrouwen op een authentieke wijze te inspireren. Het is mijn zielsmissie om vrouwen op een diepere laag in contact te brengen met hun (ongeboren) baby en hun eigen innerlijke kern. 

Zelf liet ik als baby even op me wachten

Want ik werd pas tien dagen na de uitgerekende bevallingsdatum geboren op 10 september 1985. Ik moest me blijkbaar eerst nog even aanpassen in België. Want mijn mama had me namelijk acht maanden in Congo gedragen, waar ze werkte als vroedvrouw. De verloskunde en de drang naar zon, kreeg ik dus mee in de baarmoeder.

En mijn eigen weg? 

Na mijn hogere studies tot vroedvrouw, volgde ik opleidingen in Suriname en Oeganda en startte in 2008 in de zelfstandige praktijk van mijn mama. Ik slorpte alle kennis van haar in me op. Ik werkte veel en hard en vergat mezelf in het zorgen voor anderen. Tot ik zwanger werd van ons eerste zoontje (2014) en zowel fysiek als mentaal werd gedwongen om te vertragen. 

Ik ging op zoek naar handvaten en volgde na de bevalling een opleiding tot yogadocent voor zwangeren. Het begin van een bewustwordingsproces en het pad naar mijn eigen diepe kern. Mijn tweede zwangerschap (2016) verliep heel anders. Zelfs de conceptie was bewust. Ik kon alle voordelen ervaren van yoga tijdens de zwangerschap en het positieve effect ervan op de bevalling. 

Toch had mijn tweede zoon het moeilijk met geboren zijn en huilde hij erg veel. Dit is een lang en uitputtend proces geweest, wat me heel veel kennis heeft opgeleverd. Want op basis van onze ervaring ging ik gerichter bijscholingen volgen en verslond ik boeken. Ik deed een overkoepelende opleiding tot ‘perinataal counselor’ en startte in 2021 met het psychologisch begeleiden van vrouwen op mijn eigen holistische wijze. 

Zoals ik zelf ook heb mogen ervaren, is er geen grotere verandering in je leven dan mama worden.

Dit brengt een rollercoaster aan emoties met zich mee en blijdschap is er maar één van. Vele normale emoties zoals angst, eenzaamheid, spanning, boosheid, verdriet en woede worden zeer zelden eerlijk besproken. En daar is vaak weinig plaats voor door de hoge lat die we onszelf als mama en door de maatschappij laten opleggen. 

Daarom neem ik graag de tijd om samen met jou, voor even of langere tijd, op pad te gaan. Je bent welkom in mijn yoga- of prenatale lessen, voor een coachingsgesprek of in mijn online traject ‘koraal’, op één van mijn lezingen, op heerlijke vrouwenavonden of artistieke beleefdagen. In mijn podcast @cabane.a.mama kan je geboorteverhalen beluisteren en verhalen van moeders en andere wijze vrouwen die op mijn pad komen. 

Mijn aanbod is breed en divers, want dat is waar mijn hart blij van wordt. Net als van heel bewust tijd maken voor mijn gezin. En van tripjes naar zee, van analoog fotograferen en schoonheid in alle mogelijke vormen.